«Захар Беркут» Іван Франко

«Захар Беркут» Іван Франко

Письменник: Іван Франко
Рік: 2016
Видавництво: РМ
Жанри: Бойовики, Українська класика
ISBN: 9786178248734

Анотація від Knigi-Online

 Анотація до книги «Захар Беркут»

«Захар Беркут» Івана Франка — це визначна історична повість, яка занурює читача в далекі часи XIII століття, коли українські карпатські громади захищали рідну землю від монгольського нашестя. Головний герой, Захар Беркут, — символ мудрості, мужності та народної єдності. Його лідерські якості та здатність згуртувати свій народ допомогли дати гідну відсіч ворогам. Франко майстерно передає боротьбу за свободу і честь, роблячи повість живою та актуальною для сучасного читача.

Якщо ви хочете читати повний текст «Захар Беркут» або скачати книгу, твір доступний українською мовою в різних форматах, зокрема fb2. Це ідеальна нагода для шанувальників української класики, щоб зануритися у драматичні події боротьби карпатського народу. Для тих, хто любить читати онлайн, доступна можливість читати «Захар Беркут» онлайн повністю на різних платформах.

Ця повість є невід’ємною частиною української літературної спадщини. Вона доступна для безкоштовного скачування на багатьох ресурсах, що дозволяє зручно скачати книгу «Захар Беркут» на будь-який пристрій і насолоджуватися нею у зручний для вас час. Ви також можете скачати повість «Захар Беркут» українською в форматі fb2 та інших форматах.

Цей твір є не лише розповіддю про героїчну боротьбу, а й глибоким філософським роздумом про значення єдності, спільної праці та боротьби за свою землю. Читати «Захар Беркут» Івана Франка варто кожному, хто цікавиться історією та бажає відчути дух тих часів.

Ви можете легко скачати книгу «Захар Беркут» безкоштовно на популярних літературних ресурсах, а також читати онлайн у повному форматі. Це чудова можливість для тих, хто прагне ознайомитися з цією визначною повістю українською мовою.

Незалежно від того, чи ви хочете читати «Захар Беркут» у вільний час чи дізнатися більше про історію через майстерний літературний твір, ця книга не залишить вас байдужими.

Опис від видавництва

Про книгу «Захар Беркут» Івана Франка

Краса і сила, любов і боротьба, незламна воля і глибина почуттів: герої «Захара Беркута» зіткані з протилежностей, що дивовижними візерунками поєдналися в їхніх душах. Народжені надихати й перемагати, вони переконані, що «Лиш боротись — значить жить!».

Інтелектуальна, почуттєва й актуальна — класика, що наснажує тих, хто сміливо дивиться в майбуття.

Цитати

Найкращі цитати з книги «Захар Беркут»

  • Кождий дбає тільки про себе, не розуміючи того, що таким робом роздроблюються їх сили, ослаблюється громада
  • Лови на грубого звіра — то не забавка, то боротьба тяжка, не раз кровава, не раз на життя і смерть.
  • Мов одна душа, стояла тухольська громада дружно в праці і вживанні, в радощах і в горі. Громада була для себе і суддею, і впорядчиком у всьому. Громадське поле, громадські ліси не потребували сторожа — громада сама, вся і завсігди, бачно берегла своє добро. Бідних не було в громаді; земля достачала пожитку для всіх, а громадські шпихліри та стодоли стояли завсігди отвором для потребуючих.
  • Віддавна Захар Беркут прийшов був до того твердого переконання, що як чоловік сам один серед громади слабий і безрадний, так і одна громада слаба, і що тільки спільне порозуміння і спільне ділання многих сусідніх громад може надати їм силу і може в кождій громаді поокремо зміцнити свобідні порядки громадські. Тож ніколи, працюючи всілякими способами для своєї Тухольщини, Захар не забував і про сусідні громади.
  • Глядіть на нього, на се знамено наше! З одного здорового пня вироблений весь той суцільний ланцюг, сильний і немов замкнутий у собі, а прецінь свобідний в кождім поєдинчім колісці, готовий приняти всякі зв’язки. Сей ланцюг — то наш руський рід, такий, який вийшов з рук добрих творчих духів. Кожне колісце в тім ланцюзі — то одна громада, нерозривно, з самої природи зв’язана з усіма іншими, а проте свобідна сама в собі, немов замкнена сама в собі, живе своїм власним життям і вдоволяє свої потреби. Тілько така суцільність і свобода кождої поодинокої громади робить усю цілість суцільною і свобідною. Нехай тілько одне колісце трісне, розпадеться само в собі, то й цілий ланцюг розпадеться, одноцілий його зв’язок розірветься.
  • Отець знає свою дитину, її потреби й бажання, а він не знає нас і не хоче знати. Опікун береже свого підручного від ворога і від усякої шкоди,— князь не береже нас ні від сльоти, ні від тучі, ні від граду, ні від медведя,— а се наші найгірші вороги. <…> Не вітцем і опікуном ми вважаємо твого князя, але карою божою, зісланою на нас за гріхи наші, від якої мусимо відкупуватися щорічними данинами. Чим менше ми про нього знаємо, а він про нас, тим ліпше для нас. І коби вся наша Русь могла позбутися сьогодні його з усіма його ватагами, то, певно, була би ще щаслива і велика!
  • Ні, власті у нас над громадою не має ніхто: громада має власть сама, а більше ніхто…
  • Вся громада гнівна на тебе за те, що ти присвоюєш собі громадський ліс і полонину, не спитавши навіть громади, чи схоче вона на те пристати, чи ні.
  • Дух бунту і непокори живе в народі. Серце його тужить за давніми порядками, де не було ні князів, ні власті, де кожда громада жила для себе, а против спільного ворога всі дружилися по добрій волі і вибирали і скидали свою старшину.
Відео рецензія

Відеогляд повісті «Захар Беркут»

Knigi-Online.com.ua — це онлайн-бібліотека, де ви знайдете огляди електронних книг та відгуки від реальних читачів. Ми ретельно відбираємо найцікавіші й найактуальніші видання, які заслуговують на вашу увагу. У нашій добірці 2024 року представлені автори з усього світу, що працюють у різних літературних жанрах, забезпечуючи різноманіття для кожного читача.

Завдяки відгукам і оцінкам користувачів на нашому сайті ви легко визначите, чи варто купувати та читати книгу «Захар Беркут» автора Івана Франка онлайн або скачати (завантажити) її українською мовою у зручному для вас форматі (fb2, txt, rtf, epub, pdf). Всі ці формати чудово підходять для читання на електронних книгах, комп’ютерах, смартфонах і планшетах. Якщо ви надаєте перевагу аудіокнигам, можна також прослухати її у форматі mp3.

Доступні формати книг сумісні з різними пристроями: Android, iPhone, iPad, а також ПК на базі Windows чи MacOS.

«Книги-Онлайн» не надає можливості безкоштовно завантажувати книги, оскільки це суперечить авторському праву та законодавству України. Наш онлайн-каталог виключно інформативного характеру, де читачі можуть ознайомитися з описом книг, анотаціями від видавців, відгуками та оцінками, не вимагаючи реєстрації чи відправлення СМС.

Огляд книги «Захар Беркут» автора Івана Франка містить перелік посилань на офіційні платформи, де ви можете придбати та завантажити повну версію книги українською мовою. Доступні різні формати для завантаження, включно з fb2, rtf, txt, epub, mobi та pdf. Також доступні опції читання або прослуховування онлайн у форматі mp3.

Які формати електронних книжок існують?

Як скачати книгу на вашому сайті?

У якому форматі завантажувати книги для iPhone?

Який формат книги краще підійде для Андроїда?

Як читати книги на комп’ютері, який формат завантажувати?

Що ще цікавого можна почитати?

Knigi-Online.com.ua
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: